Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii trecute: 17-23 iulie 2023

   1067

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii 17 -23 iulie 2023, pe drumurile din capitală au fost executate lucrări de asfaltare pe o suprafață de peste 16000 m², vizavi de proiectele de întreținere a drumurilor, prevăzute pentru anul curent, precum și lucrări de pregătire pentru asfaltare.

Activități de profil sunt executate în perimetrul străzilor: Mircea cel Bătrân, Calea Ieșilor, str. Alecu Russo, inclusiv în cadrul proiectelor finanțate de BERD și BEI, străzile: 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Vitalie Mihalache, șef al Direcției generale mobilitate urbană.

De asemenea, în perioada de referință a fost aplicat marcaj rutier pe o suprafață de 4500m² de carosabil. Serviciile de profil vor depune eforturi pentru ca în perioada premergătoare începerii noului an de studii 2023-2024, să fie aplicat repetat marcaj pietonal în preajma instituțiilor de învățământ, în vederea sporirii gradului de siguranță pentru deplasarea copiilor, părinților și a angajaților din sfera educației.

În altă ordine de idei, informăm că în zilele cu temperaturi caniculare, drumarii din capitală sunt implicați și la stropirea carosabilului, pentru a scădea temperatura la suprafața asfaltului și, respectiv a preveni deteriorarea străzilor.

Totodată, continuă activitățile privind iluminarea trecerilor pietonale, lucrările fiind realizate de către ÎMREI „Lumteh”. Obiectivul municipalității pe acest segment este: 250 de noi treceri pietonale amenajate, pentru a spori gradul de siguranță a pietonilor.