Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu primarul de Bucureşti, Sorin Oprescu

   2676

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut astăzi o întrevedere cu primarul general al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, care se află într-o vizită oficială în capitala Republicii Moldova.

Dorin Chirtoacă a salutat prezenţa la Chişinău a primarului de Bucureşti, apreciind relaţiile de prietenie şi bună colaborare între cele două capitale.

La rândul său, Sorin Oprescu a menţionat că se află în capitala Republicii Moldova în fruntea unei delegaţii, din care fac parte specialişti din cadrul Primăriei municipiului Bucureşti, pentru a iniţia construcţia unui parc în Chişinău. „Dorim să realizăm acest proiect, de construcţie a unui parc, care să reprezinte un cadou din partea bucureştenilor locuitorilor municipiului Chişinău. Este o promisiune pe care am venit să o realizăm", a afirmat primarul de Bucureşti.

În cadrul întrevederii, edilii celor două capitale au abordat şi alte subiecte ce ţin de aprofundarea relaţiilor de cooperare între Chişinău şi Bucureşti. S-a stabilit că specialiştii din cadrul celor două Primării vor face schimb de experienţă, pe diferite domenii, pe parcursul unui an. De asemenea, Chişinăul şi Bucureştiul vor face schimb de monumente ale domnitorilor Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Mihai Viteazul.

Ultima dată Sorin Oprescu a vizitat capitala Republicii Moldova acum un an, când a participat la Hramul oraşului Chişinău.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău