Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Îndemn către locuitorii urbei, de a colecta selectiv deșeurile vegetale de cele menajere

   1200

Primăria Municipiului Chișinău și operatorul municipal de salubritate, îndeamnă locuitorii capitalei să colecteze selectiv deșeurile vegetale (frunziș), prin punerea lor în pungi și depozitarea lângă platformele de gunoi.

Solicitarea vine în contextul când în perioada de toamnă, majoritatea tomberoanelor destinate pentru deșeuri menajere sunt pline cu frunze de pe străzile capitalei și din curțile blocurilor de locuințe.

Amintim că depozitarea deșeurilor vegetale în containere este strict interzisă.

Umplerea tomberoanelor cu deșeuri vegetale, diminuează volumul disponibil pentru deșeurile menajere, iar cetățenii care aruncă responsabil deșeurile generate, sunt nevoiți să lase pungile cu gunoi lângă platforme.

Imaginile foto din strada 31 August 1989 redau containere umplute cu frunziș și vreascuri uscate, precum și imaginile video transmise de un locuitor al capitalei, care a surprins o doamnă, care aruncă direct în container frunzele strânse din curtea blocului locativ de pe bd. Dacia 40/1.

Î.M. Regia „Autosalubritate" face apel repetat către locuitorii capitalei, dar și către gestionarii fondului locativ, de a nu arunca deșeuri vegetale în containerele pentru deșeurile municipale, dar să le colecteze în saci de polietilenă și să le stocheze lângă platforme, pentru a fi evacuate de către serviciile municipale responsabile de evacuarea acestui tip de deșeuri.

Dragi chișinăuieni! Vă îndemnăm să ne bucurăm împreună de culorile toamnei, demonstrând responsabilitate și spirit civic!  Doar împreună putem contribui la un oraș curat, bine amenajat și un mediu protejat!