Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea proiectului „Școala ECO promovează bicicleta”

   832

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, 14 aprilie 2022, ora 14:00, în incinta I. P. Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, str. Miron Costin, 3, va avea loc inaugurarea proiectului „Școala ECO promovează bicicleta”, eveniment desfășurat în cadrul proiectului de ecologizare „Școala Orașului Verde”.

În acest context, în zonă au fost amenajate 4 parcări pentru biciclete la intrările în instituție, în vederea promovării metodelor alternative de a ajunge la locul de studii sau muncă, și anume, mergând pe bicicletă sau cu trotineta electrică.

Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport desfășoară activități de dezvoltare a competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova, cu suportul financiar din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).