Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Inaugurarea, după reparație capitală, a străzii principale din satul Colonița, proiect realizat cu susținerea municipalității

   1101

Primăria Municipiului Chișinău informează că joi, 21 septembrie 2023, a fost inaugurată strada Ștefan cel Mare și Sfânt din satul Colonița, cu o lungime de 2,3 km, proiect realizat cu susținerea financiară a municipalității. Evenimentul a avut o conotație dublă, fiind desfășurat de Hramul localității.

Primarul de Colonița, Angela Zaporojan, a informat că strada principală din sat nu a fost reparată de peste 60 de ani, fiind doar plombate periodic gropile din asfalt.

Până la reparația drumului, primăria din localitate a accesat un proiect de la Fondul Ecologic Național, pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare. Ulterior, a fost solicitată finanțarea de la Primăria Municipiului Chișinău, având în vedere că în bugetul local nu sunt prevăzuți bani pentru reparația drumurilor, iar costul proiectului reprezentă bugetul Coloniței pe câțiva ani.  

Primarul General, Ion Ceban, a promis alocarea de surse financiare în tranșe, timp de 2 ani. Acum proiectul este finalizat, iar locuitorii suburbiei se pot bucura de drumul reabilitat.  

Prezent la eveniment, edilul capitalei a ținut să precizeze că municipalitatea desfășoară mai multe proiecte de investiții la Colonița, precum: reparația instituțiilor educaționale, școli și grădinițe, Centrul de sănătate, drumuri etc., toate în scopul creșteri nivelului de trai a locuitorilor din localitățile din componența municipiului.

Proiectul de reparație capitală a străzii Ștefan cel Mare și Sfânt din Colonița, în valoare de peste 15 milioane de lei, a fost realizat timp de 2 ani, iar investiția din partea municipalității constituie 14,7 milioane lei.