Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Festivalul etniilor la cea de-a VII-ea ediţie

   1886

La 16 septembrie curent în Grădina Publică  „Ştefan cel Mare şi Sfânt" din capitală  s-a desfăşurat  cea de-a VII-ea ediţie a Festivalului etniilor, la care a participat  primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Festivalul cu genericul "Unitate prin diversitate" a început cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. După deschiderea oficială a festivalului etniilor în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt", oaspeţii au vizitat minipavilioanele improvizate ale organizaţiilor participante.

În cadrul festivalului au fost vernisate expoziţii de carte, de lucrări de artă decorativ-aplicativă, arte plastice, artizanat. Nu au lipsit nici expoziţiile de produse culinare, au fost organizate concursuri.

Participanţii la festival  au demonstrat  programe artistice, care au fost organizate atât pe platoul din preajma havuzului, scena principală a festivalului, dar şi pe aleile grădinii publice.

Festivalul etniilor s-a desfăşurat sub egida Biroului Relaţii Interetnice în conlucrare cu Primăria municipiului Chişinău. La ora actuală în municipiul Chişinău sunt înregistrate 23 de organizaţii etnoculturale, 22 dintre care au participat la festival. 

               

   Direcţia Relaţii Publice a                           16.09.2007

   Primăriei mun. Chişinău