Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evoluția proiectelor de infrastructură aflate în derulare în sectoarele orașului, în săptămâna 18-22 aprilie 2022

   1105

Primăria Municipiului Chișinău informează că în sectoarele orașului continuă desfășurarea proiectelor de infrastructură. Astfel, pe parcursul săptămânii curente, 18-22 aprilie 2022, se lucrează pe următoarele șantiere:

Sectorul Buiucani:

Pe strada Alba Iulia este în desfășurare proiectul privind reabilitarea infrastructurii pietonale, pe porțiunea str. Ion Creangă - str. Ion Pelivan, partea pară. Aici va fi reabilitat trotuarul, vor fi amenajate spațiile verzi din aliniamentul stradal, va fi instalat sistemul de iluminat public. De asemenea, vor avea loc amenajări în curțile blocurilor de locuințe din această zonă.

În prezent, pe șantier au loc lucrări de decapare a asfaltului de pe trotuar, amenajarea curții de bloc din str. Alba Iulia, 6, instalarea noilor terenuri de joacă pentru copii. În complex, vor fi executate lucrări de amenajare și în curțile de bloc din str. Alba Iulia, 6-14, unde, de asemenea, vor fi instalate terenuri de joacă noi.

Pe strada 27 Martie 1918, continuă lucrările de reparație a drumului în perimetrul str. V. Belinski - Calea Ieșilor. În prezent au loc lucrări de pregătire: montarea bordurilor, decaparea asfaltului vechi, amenajarea trotuarelor în pietriș, ridicarea la cotă a gurilor de canalizare și înlocuirea capacelor. Urmează asfaltarea trotuarului, frezarea și așternerea stratului de uzură pe carosabil.

Sectorul Botanica:

Bulevardul Cuza Vodă, în perimetrul str. Sarmizegetusa - bd Dacia, este în reparație. Aici continuă lucrările de schimbare a bordurilor. Ulterior vor fi reparate trotuarele și carosabilul. Pe perimetrul străzii vor fi amenajate locuri de parcare. Iluminatul stradal pe întreg bulevardul a fost modernizat anul trecut.

Sectorul Centru:

Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor" este în proces de reabilitare. În perioada curentă au fost demontate rândurile de scaune vechi din lemn și decapat asfaltul uzat. Ulterior, conform schiței de proiect, va fi asfaltată platforma și vor fi instalate bănci noi.

Reparația curții de blocuri din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 64: aici deja este așternut asfaltul. Lucrările de reabilitare includ: montarea bordurilor noi, amenajarea trotuarelor, a locurilor de parcare, asfaltarea drumului, modernizarea iluminatului, amenajarea terenurilor de joacă și a celor de fitness.

Pe str. Ialoveni, 98/2 sunt în desfășurare lucrările de amenajare a unui scuar. Pe șantier sunt executate lucrări de instalare a bordurilor, amenajarea aleilor, a locurilor de parcare, precum și instalarea unui teren de joacă pentru copii și de sport.  

Sectorul Râșcani:

Sun în plină desfășurare lucrările de reabilitare a str. Acad. A. Saharov. Aici sunt  amenajate trotuarele și locurile de parcare, ulterior va fi asfaltată partea carosabilă.

De asemenea, sunt executate lucrări de reabilitare a infrastructurii pietonale în Parcul Râșcani. Acestea prevăd pavarea aleilor și amenajarea spațiilor verzi.   

Continuă lucrările de betonare a malurilor râului Bâc. În prezent se intervine de la podul str. Petru Rareș până la podul din str. Mihai Viteazul. În paralel se intervine și la curățarea râului de nămol.

Lucrările de betonare sunt executate conform Programului de curățare a albiei râului Bâc. Sursele financiare necesare pentru executarea lucrărilor sunt alocate atât din bugetul municipal cât și de la Fondul Ecologic Național.

Sectorul Ciocana:

Pe aleea din str. M. Sadoveanu în perimetrul str. I. Vieru - P. Zadnipru, continuă  aplicarea pavajului. Urmează betonarea fundaţiilor pentru pilonii de electricitate.

Anterior a fost asfaltat trotuarul tehnic şi amenajate locuri de parcare. La final, de-a lungul aleii va fi amenajat spațiu verde și instalat mobilier urban.

E de menționat că  se lucrează în continuare şi la reabilitarea spațiului pietonal din strada M. Sadoveanu, în perimetrul str. P. Zadnipru - A. Russo.

Totodată, continuă lucrările de reabilitare a trotuarului din bd. Mircea cel Bătrân (partea dreaptă), în perimetrul str. Ginta Latină - str. P. Zadnipru.