Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depunerea jurământului pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei pentru 16 persoane care domiciliază în municipiul Chișinău

   1546

Primăria municipiului Chișinău informează că  un grup de 16 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus vineri jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului Angela Cutasevici.

Persoanele cărora le-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova sunt originare din Ucraina, Federația Rusă, Republica Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Italia, Republica Arabă Siriană, India, Afganistan și Turcia. Dintre aceștia, 13 persoane au obţinut cetăţenia statului nostru, iar trei şi-au redobândit-o.

Noii cetățeni au citit jurământul în fața viceprimarului Angela Cutasevici, după care au sărutat drapelul de stat.

Viceprimarul i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia evenimentului, îndemnându-i să fie cetățeni activi și onești, să respecte legislația și să contribuie la bunăstarea municipiului Chișinău și a Republicii Moldova.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.