De Ziua Internațională a Familiei, subdiviziunile APL Chișinău au organizat un șir de evenimente cultural-artistice pentru cetățeni

   1001

Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi, 15 mai 2023, este Marcată Ziua Internațională a Familiei. Inițiativa are drept scop de a atrage atenția și a conștientiza provocările cu care se pot confrunta familiile (distribuirea responsabilităților gospodărești, afecțiunea și respectul reciproc între membrii familiei, migrația sau combaterea violenței domestice.  

În acest sens, APL Chișinău a aprobat un Program de acțiuni dedicate Zilei Familiei, iar preturile de sector, în comun cu Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului au desfășurat diverse activități de masă, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică (13-14 mai 2023).

Totodată, instituțiile de învățământ de toate nivelurile (educație timpurie, învățământ primar, secundar, extrașcolar și învățământ special, vor aborda subiectul familiei, oferind elevilor, cadrelor didactice și părinților informații utile despre rolul și importanța familiei, comunicarea non-violentă și intergenerațională, bazată pe stimă și ajutor reciproc.

Viceprimarul Irina Gutnic a participat la festivitățile consacrate Zilei Internaționale a familiei, desfășurate în comuna Bubuieci, municipiul Chișinău. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de un concert al formației „ACORD”, organizat de Primăria Chișinău.