Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul desfăşoară acţiuni de salubrizare, în cadrul bilunarului de toamnă

   2482

În conformitate cu dispoziţia primarului general Dorin Chirtoacă cu privire la măsurile de amenajare şi salubrizare a municipiului Chişinău, serviciile municipale desfăşoară mai multe activităţi în acest sens, în special lucrări de evacuare a frunzelor. 
Potrivit lui Dionisie Boaghie, director al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, subdiviziunile responsabile, de comun cu gestionarii fondului locativ şi agenţii economici au îndeplinit pe parcursul săptămânii trecute mai multe lucrări de salubrizare a teritoriilor adiacente gestionate, iar frunzele au fost evacuate pe terenul Minei „Purcel”. Pentru buna desfăşurare a lucrărilor, Regia „Autosalubritate” a fost obligată să respecte graficul de evacuare a deşeurilor menajere şi să instaleze, la necesitate, containere suplimentare. În această perioadă de timp, Regia „Autosalubritate” asigură evacuarea zilnică a deşeurilor solide. 
De asemenea, Direcţia transport public şi căi de comunicaţie asigură îndeplinirea lucrărilor de salubrizare mecanizată a arterelor de circulaţie, dar şi de instalare a lăzilor de gunoi pe străzi şi la staţiile de aşteptare a transportului public. 
După cum a informat în cadrul şedinţei operative şeful Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Eliferie Haruţa, majoritatea angajaţilor subdiviziunii pe care o administrează au fost implicaţi, pe parcursul săptămânii trecute, inclusiv pe perioada zilelor de odihnă, la îndeplinirea lucrărilor de salubrizare şi evacuare a frunzelor de pe străzile centrale, dar şi de pe teritoriul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat importanţa acţiunilor de salubrizare, solicitându-le conducătorilor de subdiviziuni concentrarea tuturor eforturilor în vederea asigurării îndeplinirii lucrărilor prevăzute. Potrivit edilului Chişinăului, dacă vor fi înregistrate cazuri de ardere a frunzelor, responsabilitatea pentru această încălcare o vor purta conducătorii de servicii. În special, Dorin Chirtoacă a cerut conducătorului Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi să antreneze majoritatea angajaţilor în lucrările de evacuare a frunzelor din parcuri. În acest sens, Asociaţia urmează zilnic să informeze Primăria capitalei despre lucrările îndeplinite, dar şi cele preconizate. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău