Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cazul familiei Harea în atenţia autorităţilor municipale

   2032

În legătură cu protestul de săptămâna trecută din faţa sediului Primăriei a familiei Harea, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări: 

Primăria municipiului Chişinău va acorda în continuare ajutor financiar la plata chiriei pentru această familie din surse municipale.

Totodată e de menţionat că familia Harea a beneficiat de ajutoare materiale pe parcursul ultimelor 5 luni, de când se află  în vizorul serviciilor municipale de resort.

Potrivit informaţiilor prezentate de Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, familia dispune de casă de locuit în satul Nişcani, rn. Călăraşi, dar refuză să locuiască acolo, chiar dacă municipalitatea se obligă să acorde surse pentru reparaţia locuinţei. În altă ordine de idei, la îndemnul autorităţilor municipale, soţii Harea, au refuzat să se angajeze în câmpul muncii şi să înscrie cei trei copii la grădiniţă.

Familia Harea a neglijat şi recomandările de a se adresa Direcţiei Asistenţă Socială, sect. Botanica pentru a beneficia de ajutor social, deşi Direcţia municipală pentru drepturile copilului a perfectat o adresare către Direcţia asistenţă socială Călăraşi, pentru a examina posibilitatea acordării ajutorului social.

Cazul familiei Harea este în atenţia Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului de la 30.09.2011. În regim de urgenţă, Harea Diana şi cei trei copii au fost plasaţi la Centrul maternal al Centrului de Zi şi de Plasament pentru copii de Vîrstă Fragedă şi Familie, pentru o perioadă de 20 zile, cu toate că familia nu a respectat angajamentele asumate. În prezent familia locuieşte cu chirie în capitală.  

Familia Harea pretinde spaţiu locativ de la Primăria Chişinău, în baza unei decizii a Curţii Supreme de Justiţie din 09.11.2005, care prevede obligarea municpalităţii de a-i acorda cet. Zoia Duca (mama dnei Harea Diana) şi membrilor familiei sale un alt spaţiu locativ. Printr-un  ordin de repartiţie emis de SA „Alimentarmaş" la 01.03.2000, cet. Zoia Duca a primit o odaie în căminul de tip familial al întrprinderii nominalizate, deşi din anul 1995 imobilul se află la balanţa Direcţiei locativ comunale, iar pentru acelaşi spaţiu locativ, în anul 1997 Primăria Chişinău a emis un ordin de reparţie pentru o altă familie. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău