Pagina oficială a Municipiului Chișinău

APL Chișinău reiterează îndemnul către cetățenii, de a colecta responsabil deșeurile reciclabile

   1174

Primăria Municipiului Chișinău face apel către cetățenii, de a da dovadă de spirit gospodăresc, în vederea respectării regulilor de depozitare a deșeurilor menajere, pe care le generează zilnic.

Operatorul municipal de salubrizare, Î.M. Regia „Autosalubritate", continuă să verifice platformele de stocare a deșeurilor din capitală, informând locuitorii despre regulile de sortare, pentru a fi reciclat cât mai mult și cât mai puțin să fie depozitat.

Reprezentanții Regiei „Autosalubritate" au inspectat recent câteva platforme de deșeuri din sectorul Râșcani al capitalei, iar rezultatele demonstrează că orășenii nu sortează gunoiul la nivelul corespunzător. Specialiștii au constatat că tomberoanele pentru deșeurile reciclabile erau pline cu gunoi mixt, astfel că fracția reciclabilă a fost compromisă în totalitate.

În context, administrația operatorului municipal de salubrizare reiterează îndemnul către locuitorii capitalei, de a respecta regulile de sortare, prin colectarea selectivă a deșeurilor generate, cu amplasarea acestora în tomberonul galben (plastic și metal), albastru (hârtie și carton) sau verde (sticlă), pentru a fi valorificate, prin reutilizare în calitate de materie primă pentru producerea altor bunuri.

Recipientele sau ambalajele din plastic, metal sau sticlă trebuie să fie curate, să nu fie contaminate cu deșeuri menajere din fracția umedă (în acest caz deșeurile uscate ar deveni mai greu sau chiar imposibil de valorificat sau reciclat). Iar astfel, împreună, contribuim la sustenabilitatea întregului proces de gestionare a deșeurilor municipale.

Fiecare dintre noi trebuie să dea dovadă de responsabilitate și bun simț, respectând regulile de sortare a deșeurilor! Fii un bun exemplu pentru locatarii din blocul în care locuiești!