Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ajutor financiar participanţilor la lichidarea avariei de la Cernobâl

   2674

În legătură cu împlinirea a 25 de ani de la producerea catastrofei nucleare de la Cernobâl, Primăria Chişinău acordă ajutor financiar pentru 900 de persoane din municipiu, care au participat la lichidarea avariei, în mărime de câte 500 lei. Banii sunt alocaţi suplimentar la ajutorul financiar acordat de Guvern.

Banii pot fi ridicaţi prin intermediul Băncii de Economii. În total, din Fondul municipal de susţinere socială a populaţiei au fost alocate 450 mii lei pentru acordarea ajutoarelor financiare victimelor catastrofei de la Cernobâl.

Tot astăzi, Primăria municipiului Chişinău a organizat o masă de binefacere pentru 700 de participanţi la lichidarea avariei de la Cernobâl.

Acum 25 de ani, la 26 aprilie 1986, a explodat reactorul numărul 4 al Centralei nucleare de la Cernobâl, Ucraina. În rezultat, a fost afectată o bună parte a Europei. Această catastrofă este considerată drept cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. La lichidarea consecinţelor exploziei nucleare de la Cernobâl au participat circa 3550 de cetăţeni moldoveni, dintre care peste 500 şi-au pierdut viaţa.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău