Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pregătirea cimitirelor către Paştele Blajinilor

   2411

Toate cele 11 cimitire din Chişinău sunt pregătite pentru Paştele Blajinilor. Despre aceasta a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie, directorul Combinatului servicii funerare, Vadim Cojuşneanu. Până la această oră, cimitirele au fost salubrizate în proporţie de 95 la sută, astfel că până dumunică toate teritoriile menţionate vor fi amenajate pentru buna desfăşurare a sărbătorii. Pe lângă lucrările de salubrizare şi amenajare, angajaţii Combinatului servicii finerare au înlocuit băncile defecte din cimitire.

Începând cu ziua de joi, 28 aprilie curent, circulaţia transportului pe teritoriul Cimitirului „Sfântul Lazăr" va fi restricţionată, pentru ca serviciile de salubrizare să finalizeze lucrările în zonă şi pentru evitarea blocajelor de circulaţie. De menţionat că în preajma Sfintelor Sărbători de Paşti, serviciile municipale au renovat iluminatul public din preajma bisericilor şi a cimitirelor şi au reparat căile de acces spre obiectivele menţionate.

De Paştele Blajinilor, duminică şi luni, la intrarea în cimitirele „Sf. Lazăr" şi Cimitirul Central din str. Mateevici vor fi comercializate băuturi răcoritoare, produse de patiserie şi mărfuri tradiţionale sărbătorii nominalizate. În acest sens, Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a eliberat circa 30 autorizaţii de funcţionare. Precizăm că de Blajini va fi interzis comerţul băuturilor alcoolice în preajma cimitirelor.

De asemenea, de Paştele Blajinilor pe teritoriul cimitirului „Sf. Lazăr" şi Cimitirul Central vor fi amplasate cisterne cu apă potabilă. În săptămâna curentă, în zonele date vor fi amplasate şi cisterne cu apă tehnică, în ajutorul cetăţenilor care fac curăţenie la mormintele apropiaţilor.

Ca şi în anii precedenţi, de Paştele Blajinilor, pe teritoriul cimitirelor „Sfântul Lazăr" şi Central vor fi amplasate ambulanţe, iar ordinea publică va fi asigurată de angajaţii poliţiei municipale.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău