Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activități de cultural-sportive de weekend în capitală

   845

Sâmbătă, 10 iunie, curent, în sectoarele capitalei, au avut loc mai multe activități cultural-distractive și sportive, cu participarea elevilor și tinerilor din cadrul instituțiilor educaționale din Municipiul Chișinău.

Astfel, pentru cei mici, la Grădina Zoologică din capitală a fost organizată sărbătoarea „Ziua Copilului". Oaspeții menajeriei au avut parte de programe distractive cu clovni, surprize și concursuri cu premii dulci.

De asemenea, 150 de tineri sportivi au participat astăzi la Campionatului deschis al Municipiului Chișinău la Tenis de masă, consacrat „Zilei Internaționale a Copilului 2023”. Eveniment desfășurat în Sala de Sport a USMF.

Iar la Arena de fotbal pe plajă, din Parcul „La Izvor”, peste 200 de elevi ai liceelor municipale și republicane sportive, asociațiile și cluburile sportive, precum și invitați din alte localități ale Republicii Moldova, au participat la Campionatul deschis al Municipiului Chișinău la lupte pe plajă.

Tot în sectorul Buiucani, în Parcul „Alunelul”, în cadrul celei de-a III-a ediții a Proiectului cultural de weekend „Dialog social cu chișinăuienii”, au răsunat diverse cântece interpretate atât vocal, cât și instrumental de elevii Școlii Municipale de Muzică „Maria Bieșu”.

În cadrul aceluiași proiect, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, elevii Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev” au desfășurat o activitatea cultural - artistică de totalizarea a anului școlar. Aceștia au organizat o expoziție cu peste 100 de lucrări pictate, dar și un Plein-air, sculpturi din plastilină, iar la final absolvenților le-au fost înmânate certificatele de absolvire. Atmosfera a fost întreţinută de un concert frumos susţinut de „Accordion Black Órchestra” condusă de Sorin Malinovsky.

În după amiaza zilei de sâmbătă, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, persoanele de vârsta a treia sunt invitate la o nouă ediție a spectacolelor muzicale în aer liber, în cadrul Proiectului cultural de weekend „Dialog social cu chișinăuienii”.

Tot în zona istorică a capitalei, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, urmează să se desfășoare ediția II-a, a evenimentului de promovare a tezaurului național și a tinerelor talente din Municipiul Chișinău: „Moldova are Artă - Chișinăul are Artă”.

Seara culturală la Chișinău va culmina cu un concert de muzică ușoară, care va avea loc la Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor”, eveniment organizat de Primăria Chișinău în colaborare cu Tezaur TV.