Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Zilele Chișinăului la Barcelona

   1114

Primăria Municipiului Chișinău, în colaborare cu Asociația VIS și diaspora din Spania, organizează pe 9 iulie 2023, „Zilele Chișinăului la Barcelona”, un eveniment festiv de promovare a culturii și tradițiilor naționale, precum și a capitalei Republicii Moldova. Startul evenimentului va fi dat la ora 18:00, în Piața Virrei Amat din cartierul Nou Barris,

Proiectul include desfășurarea unui spectacol muzical, în scopul promovării interculturalității Republicii Moldova și a Spaniei.

Pe scenă vor evolua interpreți și colective artistice din Republica Moldova, dar și ansambluri de muzică și dans din țara gazdă.

Invitații speciali ai evenimentului sunt: Formația „Zdob și Zdub” și frații Vasile și Vitalie Advahov.

Cultura Spaniei va fi reprezentată de colectivul de dans „Esbart Dansaire de Rubi” (fondat în 1923), care marchează în acest an un secol de activitate.

De asemenea, în cadrul „Zilelor Chișinăului la Barcelona” vor evolua artiștii: Angela Mocanu, Daniel Gram, Folcloric Band, Dj Sergiu Bulgar și Grup de Foc de Nou Barris.

Proiectul „Zilele Chișinăului la Barcelona”, reprezintă o oportunitate de promovare a culturii naționale și a municipiului Chișinău într-un oraș european important, precum Barcelona.

Pe lângă participarea la concert, vizitatorii vor putea gusta și din bucatele tradiționale moldovenești.