Marcarea Zilei Mondiale a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, în parteneriat cu Primăria Chișinău

   361

Primăria Municipiului Chișinău se alătură Societății de Cruce Roșie din Moldova în marcarea Zilei Mondiale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, eveniment ce va avea loc pe data de 8 mai 2024.

Într-un gest de solidaritate și umanitate, ne unim eforturile pentru a celebra aniversarea a 161 de ani de la înființarea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilunii Roșii.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Chișinău, acest eveniment va avea loc pe strada Pietonală Eugen Doga, începând cu ora 12:00 și va continua până la 20:30.

Pe strada pietonală vor avea loc diverse activități, menite să promoveze valorile umanitare și să ofere informații vitale comunității.

În corturile amplasate pe Pietonală, vor fi organizate demonstrații de prim ajutor, măsurarea tensiunii arteriale, sesiuni de donare voluntară de sânge, dar și alte activități educative, precum ABC-ul etichetelor și multe altele.  

De asemenea, va fi organizat un maraton simbolic pe o distanță de 2 kilometri în parteneriat cu Asociația Obștească SPORTER, cu un perimetru stabilit între Aleea „Grigore Vieru”, dus-întors. La acest eveniment sportiv se estimează participarea a cca 150 de persoane.

Un moment deosebit al serii va fi concertul dedicat Zilei Mondiale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, care va începe la ora 18:00. Pe scenă vor evolua: Dara, Magnat & Feoctist, alături de DJ Alex Bivol, care vor oferi un spectacol memorabil.

Această sărbătoare a umanității ne oferă o oportunitate de a reflecta asupra valorilor care ne definesc ca societate și ne încurajează să fim solidari în lupta pentru un viitor mai bun.

Primăria Municipiului Chișinău este onorată să fie partenerul acestui eveniment de importanță vitală, iar împreună cu Societatea de Cruce Roșie Moldova, ne angajăm să continuăm să susținem aceste inițiative umanitare.