Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizită de studiu la Primăria Chișinău a unui grup de primari din Armenia

   1024

Un grup de primari din Armenia au fost marți într-o vizită de studiu la Primăria Chișinău, pentru a discuta despre bunele practici realizate de municipalitate în beneficiul cetățenilor. Vizita edililor din Armenia se desfășoară în cadrul Programului City2City al Convenției Primarilor – Est.

Viceprimarii Ilie Ceban, Irina Gutnic și Angela Cutasevici au prezentat proiectele realizate de municipalitate în ultimii 4 ani, sub aspectul dezvoltării municipiului Chișinău în domeniul energiei durabile și climei.

Responsabilii municipali au informat oaspeții despre revizuirea priorităților de dezvoltare a orașului în perioada mandatului actualei administrații, în contextul provocărilor impuse de situația geo-politică, criza energetică, a refugiaților și cea pandemică. Astfel, a fost elaborată o foaie de parcurs pentru a stabili ceea ce trebuie de făcut și pentru a corecta greșelile care au fost admise anterior.

Viceprimarul Ilie Ceban s-a arătat bucuros că municipiul Chișinău poate să ofere suport pentru alte orașe. El a ținut să remarce că în prezent autoritățile municipale și-au revizuit prioritățile din punct de vedere energetic. Astfel, odată cu implementarea proiectelor de eficientizare energetică a clădirilor instituțiilor publice sunt desfășurate și instruiri în școli/tabere de vară, biblioteci, pentru a educa generațiile în spiritul respectiv.

Cât privește domeniul mobilității urbane, aici schimbările s-au axat pe achiziționarea unităților de transport public moderne: troleibuze și autobuze, deschiderea de rute noi, amenajarea benzilor dedicate, încurajarea transportului alternativ (ecologic), amenajarea noilor locuri de parcare etc.