Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Startul lucrărilor de desecare a galeriilor Minei Chișinău

   843

Primarul General, Ion Ceban a efectuat o vizită de lucru la întreprinderea municipală S.A. „Mina Chișinău", unde au început lucrările de desecare a câmpului minier.

Conform proiectului, în zona minieră, sunt prevăzute mai multe activități de pregătire a lucrărilor: montarea noului apeduct și a stațiilor de pompare a apei acumulate, precum și lucrări de alimentare cu energie electrică în procesul de desecare a câmpului minier.

Costul lucrărilor constituie 4,85 mil. lei, iar activitățile pe șantier vor fi realizate până în luna septembrie, curent. După finalizarea acestor lucrări, conform proiectului de execuție, două din cele trei sectoare ale Minei Chișinău vor fi desecate de apa care le-a inundat în proporție de peste 60 %.

Totodată, lucrările de desecare a sectorului nr. 3, urmează a fi executate în perioada lunilor septembrie-noiembrie, a.c., iar în acest sens, din bugetul municipal au fost alocate 5,6 mil. lei.

„Ne propunem ca până la sfârșitul anului curent, excavațiile miniere subterane de la S.A. „Mina Chișinău" să fie complet desecate. După care vom putea efectua expertiza contra surpării terenului în perimetrul câmpului minier, pe suprafața căruia este situată o porțiune a sectorului Râșcani", a menționat edilul capitalei.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, Primăria Chișinău planifică să dezvolte o sursă alternativă de alimentare cu apă potabilă a locuitorilor capitalei.