Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Viceprimarul Olga Ursu a participat la reuniunea Consiliului de Coordonare al Coaliției Europene a Orașelor Împotriva Rasismului

   242

Viceprimarul capitalei, Olga Ursu, a participat în zilele de 6 - 7 mai 2024, la reuniunea Consiliului de Coordonare al Coaliției Europene a Orașelor Împotriva Rasismului (ECCAR), care a avut loc în Botkyrka, Suedia.

În cadrul Forului au fost prezentate inițiativele și acțiunile Chișinăului care reflectă valorile fundamentale ale Coaliției, evidențiind promovarea diversității, încurajarea incluziunii și combaterea discriminării.

Aderarea la ECCAR va oferi posibilitatea de consolidare a eforturilor municipiului Chișinău în sprijinirea comunităților diverse și de a îmbunătăți implementarea politicilor antidiscriminare la nivel local și regional.

Pe măsură ce Republica Moldova avansează în parcursul său de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, este esențial să beneficiem de suport larg pentru a promova standardele superioare de incluziune și diversitate.

Astfel, devenind membru al ECCAR, Chișinăul reconfirmă angajamentul său pentru crearea unui mediu în care fiecare cetățean să poată prospera liber, fără prejudecăți.

 La eveniment au participat reprezentanți din peste 70 de orașe membre ECCAR.