Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația privind spitalizarea pacienților cu COVID-19 în municipiul Chișinău

   1386

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime" au fost activate suplimentar încă 200 de paturi pentru pacienții cu COVID-19. Tot aici, vor fi activate alte două secții de terapie intensivă, cu o capacitate de 36 de paturi.   

Informații în acest sens au fost prezentate de Primarul General, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Potrivit edilului, în prezent, în spitalele municipale sunt internate 1136 de persoane, confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 61 de pacienți se află în stare extrem de gravă, iar 566 în stare gravă.

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este de 1558 paturi și 150 paturi triaj (Departamentul „COVID-19 Chișinău" de la C.I.E. MOLDEXPO), 73 paturi pentru maturi sunt în secțiile de terapie intensivă / 8 paturi pentru copii (și 6 paturi de TI sunt în proiect la IMSP SCMFP).  

 De asemenea, Ion Ceban a îndemnat cetățenii să se imunizeze cu serul antiCOVID-19 pentru a reduce creșterea numărului de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus, precum și presiunea asupra sistemului medical municipal.  În prezent, punctele de vaccinare din municipiu activează cu program deplin, inclusiv punctele mobile, un troleibuz și un autobuz .

În aceeași ordine de idei, Primarul General a menționat că de astăzi, 1 noiembrie, a.c., în instituțiile municipale de asistență medicală primară va fi distribuit și serul antgripal, pentru a începe vaccinarea sezonieră împotriva gripei.