Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Salubrizarea curţilor blocurilor de locuinţă

   4730

Primăria Chişinău a început campania de salubrizare de toamnă. În acest sens, astăzi primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, alături de funcţionarii din cadrul serviciilor municipale şi preturilor de sector, dar şi unii consilieri municipali au participat la o amplă acţiune de salubrizare a curţii blocului locativ din str. Alba Iulia, 202, sectorul Buiucani.

Potrivit primarului de Chişinău, prin această acţiune autorităţile municipale vor să-i îndemne pe locatarii blocurilor de locuinţă să se implice şi să facă ordine în curţile în care locuiesc. „Vrem ca locuitorii să nu fie indiferenţi faţă de starea sanitară a blocului în care trăiesc", a subliniat Dorin Chirtoacă, exprimându-şi satisfacţia în legătură cu faptul că un grup de locatari de pe str. Alba Iulia au ieşit la acţiunea de salubrizare.

Cartierul din str. Alba Iulia, 202 a fost inclus în programul de amenajare a curţilor de bloc, lansat în această vară la iniţiativa primarului Dorin Chirtoacă. Săptămâna viitoare, lucrările în această curte vor fi deja finisate. Aici au fost efectuate mai multe lucrări de amenajare şi anume: amenajarea locurilor de parcare, reparaţia carosabilului şi a căilor de acces, reabilitarea iluminatului public, schimbarea containerilor de gunoi menajer, reparaţia reţelelor din subsolul blocurilor, a acoperişurilor, amenajarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii. De asemenea, au fost reparate intrările în bloc şi amenajate scările.