Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chişinău a fost lansată Săptămâna Europeană a Mobilităţii

   2588

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a dat astăzi startul Săptămânii Europene a Mobilităţii la Chişinău. Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi la el au participat ministrul mediului, Gheorghe Şalaru, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu şi organizatorii Festivalului „VeloHora”.

 În discursul său, Dorin Chirtoacă a salutat desfăşurarea unei asemenea manifestări la Chişinău, exprimându-şi speranţa că asemenea acţiuni vor sensibiliza opinia publică asupra problemelor de mediu. În context, primarul de Chişinău a menţionat că pe parcursul săptămânii viitoare se va deplasa prin oraş doar cu bicicleta, îndemnându-i şi pe ceilalţi funcţionari să susţină această iniţiativă.

 Săptămâna Europeană a Mobilităţii reprezintă un eveniment menit să atragă atenţia comunităţii civile asupra problemelor poluării sonore şi a aerului de pe urma folosirii excesive a automobilelor, precum şi să îndemne participanţii la traficul rutier să renunţe la mijlocele de transport poluante în favoarea celor prietenoase mediului.


 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău