Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea unui miniteren de fotbal la Liceul „Minerva”

   5056

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea unui miniteren de fotbal la liceul „Minerva” din Chişinău. Obiectivul a fost construit cu susţinerea financiară a Primăriei şi a Federaţiei Modoveneşti de Fotbal (FMF).

 La festivitate au mai fost prezenţi  şi preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, pretorul sectorului Centru, reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului municipal Chişinău.  

 Cu această ocazie, edilul-şef al Chişinăului a menţionat că promovarea proiectelor utile şi necesare tinerei generaţii este una din priorităţile autorităţilor publice locale. „Ne bucurăm că realizarea unor asemenea proiecte ne reuşeşte şi în condiţii de criză”, a spus Dorin Chirtoacă. Primarul de Chişinău a spus că în cazul Liceului „Minerva” este vorba de un dublu proiect – înlocuirea geamurilor, în cadrul proiectului de eficienţă energetică finanţat de Uniunea Europeană şi amenajarea noului miniteren de fotbal. Primarul general şi-a exprimat încrederea că astfel vor fi create condiţii mai bune pentru antrenamentele elevilor, dar şi pentru organizarea în condiţii bune a campionatului municipal la fotbal între gimnaziile şi liceele din Chişinău, care se doreşte a fi organizat la cel mai înalt nivel.

 Directoarea liceului „Minerva”, Ana Macarevici a ţinut să mulţumească administraţiei publice locale şi preşedintelui FMF pentru susţinerea la amenajarea obiectivului pentru sport, promiţând că miniterenul de fotbal va fi utilizat atât pentru organizarea orelor de educaţie  fizică, cât şi pentru practicarea sportului-rege – fotbalul.

 Până în prezent, cu susţinerea Primăriei Chişinău şi a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, în sectoarele capitalei au fost amenajate 11 miniterenuri de fotbal. Contribuţia Primăriei la construirea obiectivului de la liceul „Minerva” este de 200 mii lei.

  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău