Programul de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XXI-a

   812

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” anunță lansarea Programului de lectură Chișinăul citește, ediția a XXI-a, care va avea loc pe data de 13 februarie, ora 11:00, la Sediul Central al instituției.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele trei titluri de carte, incluse în Programul de lectură din acest an, care au fost selectate de un juriu, format din scriitori, critici literari și bibliotecari.

Startul ediției curente „Chișinăul citește” va fi dat cu prezentarea autorului și volumului pentru categoria copii − Doggy, semnată de Maria Pilchin, care va fi acordată de Viorica-Ela Caraman, critic literar. Prezentarea va fi completată de o lectură publică susținută de Nicu Ciumașu, actor la Teatrul National „Mihai Eminescu”.

Cartea selectată pentru categoria adolescenți − Cu romanul în vacanță, de Grigore Chiper va fi prezentată de scriitoarea Moni Stănilă, după care se va continua cu lectura publică oferită de Nina Lefter, actriță, Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” / Teatrul Republican „Licurici”.

Cea de-a treia prezentare, categoria adulți − Legată cu funia de pământ, de Lorina Bălteanu, va fi susținută de scriitoarea și jurnalista Paula Erizanu. Aici se va încheia cu lectura publică conferită de Nicolae Jelescu, actor și director al Teatrului Poetic „Alexei Mateevici”.

Evenimentul va fi moderat de Mariana Harjevschi, director general al BM „B. P. Hasdeu”. Sunt invitați scriitori, critici literari, oameni de cultură și pasionații de lectură.

Pe durata desfășurării Programului „Chișinăul citește”: februarie-noiembrie 2024, în cadrul bibliotecii vor fi organizate diverse evenimente publice: prezentări de carte, întâlniri cu autorii, conferințe literare, înscenări teatralizate etc., iar spre final sunt prevăzute conferințe literare (luna noiembrie).

 „Chișinăul citește” este un proiect de implicare comunitară, lansat în 2004 și desfășurat anual.