Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general se arată îngrijorat de situaţia financiară a municipalităţii

   2071

În cadrul şedinţei operative de astăzi şefa Direcţiei generale finanţe Maria Cărăuş a făcut totalurile anului financiar 2007 şi a expus sarcinile care revin subdiviziunii respective în anul curent. Primarul general al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă a intervenit de mai multe ori în discursul funcţionarei pentru a concretiza, dacă Primăria Chişinău îşi poate onora atât obligaţiile financiare curente, cât şi cele care ar putea surveni pe parcurs.

Un motiv de îngrijorare a primarului general este că Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia CMC prin care s-a revenit la tariful de 233 lei pentru 1 Gcal pentru energia termică livrată de SA Termocom.  Deşi Consiliul municipal Chişinău va ataca cu recurs hotărârea Curţii de Apel Chişinău, în termenul prevăzut de legislaţie, nu poate fi exclusă situaţia când Primăria Chişinău va fi obligată de instanţă să plătească diferenţa de tarif. O altă problemă pentru municipalitate este executarea hotărârilor judecătoreşti, numărul cărora în ultimul timp creşte semnificativ

Primarul capitalei consideră că situaţia financiară a primăriei trebuie monitorizată permanent, pentru că analiza acestor şi altor acţiuni conduce la gândul că din exterior se doreşte mult „intrarea municipiului în incapacitate de plată". Maria Cărăuş i-a asigurat pe cei prezenţi că, deocamdată, excedentul bugetar existent conferă Primăriei Chişinău stabilitate financiară.      

     

          Direcţia Relaţii Publice a                               4.02.2008

Primăriei mun. Chişinău