Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu omologul său de la Iași, Mihai Chirica

   1774

Primarul General, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu omologul său, Primarul de Iași, Mihai Chirica. La discuții au mai participat: viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, pretorii de sector, șefi de direcții etc.

Edilul capitalei a menționat despre intenția de colaborare dintre cele două municipalități, în vederea realizării de proiecte comune pe diverse domenii.

Delegația de la Chișinău are prevăzute discuții cu colegii de la Iași, pentru schimb de experiență și bune practici, cu următoarea tematică: întreținerea drumurilor publice, mobilitatea urbană, asistența medicală, transportul public, salubrizare etc.

La Iași sunt prezenți și reprezentanții Centrului municipal de tineret Chișinău. Respectiv, tinerii noștri au planificate anumite ședințe cu reprezentanții organizațiilor de tineret din orașul-gazdă.

E de menționat că în dimineața zilei, Primarul General, Ion Ceban, a depus flori la bustul lui Grigore Vieru din Parcul Copou, Iași, când Poetul ar fi împlinit 87 de ani. În alocuțiunea sa de la eveniment, Ion Ceban a vorbit despre valoarea operei vierene și despre importanța transmiterii acestei moșteniri pentru generațiile viitoare.

În context, Primarul General a comunicat colegilor din România despre intenția APL Chișinău de a edifica un centru de cultură (muzeu), consacrat personalității și operei lui Grigore Vieru.