Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general cere din nou schimbări la capitolul salubrizare

   2475

În cadrul şedinţei operative de astăzi primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de salubrizarea capitalei. Edilul-şef al capitalei a afirmat că dacă la evacuarea deşeurilor se văd schimbări spre bine, igienizarea platformelor de gunoi lasă mult de dorit

Dionisie Boaghie, director al Direcţiei locativ comunale şi amenajare a teritoriului, a afirmat că va întocmi un registru special în care se va înregistra la ce oră au fost evacuate deşeurile şi cine este responsabil de starea sanitară a platformei sau camerei de evacuare a deşeurilor. Aceasta, după părerea lui Boaghie va permite împărţirea responsabilităţilor. De asemenea, se menţine situaţia când municitorii din sfera de salubrizare îndeplinesc două-trei norme de lucru.

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a cerut în repetate rânduri schimbăril la capitolul salubrizare, dat fiind că CMC a votat punerea în aplicare, începând cu 1 decembrie curent dublarea normelor de acumulare a deşeurilor pentru locuitorii municipiului Chişinău. Primarul a cerut soluţii şi la oferirea unui salariu atractiv muncitorilor din sectorul de salubrizare.

          Direcţia Relaţii Publice a                               21.01.2008

             Primăriei mun. Chişinău