Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Santa Claus şi-a încheiat vizita la Chişinău

   1944

În după amiaza zilei de astăzi, Santa Claus şi-a încheiat vizita sa oficială la Chişinău, părăsind Republica Moldova pe calea aerului, cu o rută spre Finlanda. La Aeroportul Internaţional Chişinău Santa a fost însoţit de către primarul general Dorin Chirtoacă şi alţi responsabili din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale ale capitalei.

Moşul din Laponia şi-a încheiat programul cu câteva vizite în instituţiile de învăţământ din municipiu. Astfel, în dimineaţa zilei Santa Claus s-a deplasat în satul Coloniţa, suburbie a Chişinăului, unde s-a întâlnit cu elevii Şcolii medii de cultură generală nr. 94, care poartă numele regretatului „Gh. Ghimpu" şi cu copiii Grădiniţei nr. 24, din aceeaşi localitate.

De asemenea, Santa a fost la Complexul pilot de pedagogie curativă pentru copii cu dezabilităţi „Orfeu", unde îşi fac studiile 121 de copii. În cursul acestor vizite, moşul din Finlanda a făcut cadouri, a împărţit cărţi poştale cu autografe şi a pozat cu micuţii. În acelaşi timp, copiii l-au colindat şi l-au urat, fiind foarte impresionaţi de vizita unui Moş Crăciun din Laponia.

Vizita lui Santa Claus a avut un caracter umanitar şi a sosit în capitală la solicitarea Asociaţiei de prietenie Moldova-Finlanda, cu sprijinul Ambasadei Finlandei, cu sediul la Bucureşti. Pe parcursul aflării sale la Chişinău, Santa a vizitat mai multe orfelinate, instituţii de învăţământ, a fost în două familii din municipiu, în care cresc copii blonavi şi s-a întâlnit cu locuitorii urbei lângă Pomul de Crăciun de lângă sediul primăriei capitalei.

După cum avea să menţioneze primarul general Dorin Chirtoacă, autorităţile Chişinăului au fost onorate să-l aibă ca oaspete pe Santa Claus din Laponia.

          Direcţia Relaţii Publice a                                 17.01.2008

          Primăriei mun. Chişinău