Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Peste 150 de cicliști au participat la Maratonul „Velo Road Chișinău”, ediția a IV-a

   795

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă în capitală s-a desfășurat Maratonul „Velo Road Chișinău”, ediția a IV-a, unde au participat peste 150 de persoane, de la copii, juniori, tineri și familii întregi, până la seniori, care au traversat cu bicicleta, cu trotineta sau cu bicicleta electrică traseul stabilit de Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

Startul a fost dat de la Primărie, la ora 09:00, iar timp de o oră, maratoniștii s-au deplasat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, până la Academia de Științe a Moldovei, după care s-au întors pe bulevardul central, direcția spre sectorul Buiucani, au traversat Piața Dimitrie Cantemir, strada Ion Creangă, cu întoarcere la Piața Unirii Principatelor Române, de unde au revenit la Primărie, unde a fost finișul. Cursa de cicliști a fost însoțită de echipaje de poliție, inclusiv pe biciclete, pentru a asigura securitatea participanților la Maraton.

Primarul General, Ion Ceban a participat în cursă pe trotinetă, alături de pretori de sector, reprezentanți ai municipalității, ai Direcției generale educație, tineret și sport și, respectiv, ai Centrului Municipal de Tineret Chișinău.

Edilul capitalei a declarat că în ultimul an și jumătate utilizează frecvent transportul alternativ, trotineta electrică sau bicicleta, spre serviciu și seara spre casă, încurajând astfel și alți cetățeni ai capitalei să procedeze la fel.

În context, Ion Ceban a spus că orașul este mai bine adaptat acum pentru deplasarea cu bicicleta sau cu trotineta, ceia ce nu era mai înainte, având în vedere că infrastructura de drumuri care face legătura dintre sectoare, permite deplasarea în siguranță, fiind reabilitate trotuarele, carosabilul și fiind amenajate benzi dedicate pentru transportul public. „În continuare urmează să se intervină și pe zonele adiacente, pentru a fi accesibile pentru cicliști”, a mai spus Primarul General.

La finalul Maratonului „Velo Road Chișinău”, ediția a IV-a, toți participanții au primit certificate de participare din partea organizatorilor.

O nouă ediție a Velo Maratonului Chișinău, cu un nou traseu, urmează a fi desfășurată în luna august, a. c.