Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pelerinaj în memoria artiştilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici

   2208

Direcţia Cultură a Primăriei municipiului Chişinău, de comun cu asociaţia „Două inimi gemene” va organiza, la 25 octombrie a.c., un pelerinaj în comuna Coşereni, din judeţul Ialomiţa (România), unde la 30 octombrie 1992, în urma unui tragic accident de circulaţie, şi-au pierdut viaţa artiştii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. 
În acest sens, un grup de persoane, printre care rude, dar şi oameni care i-au apreciat vor amenaja cu flori şi arbuşti spaţiul din jurul crucii, instalate la locul tragediei. De asemenea, va avea loc o masă de pomenire şi un parastas. 
Plecarea va avea loc în dimineaţa zilei de 25 octombrie, ora 5:00, de lângă Direcţia Culturii a Primăriei Chişinău (str. Bucureşti, 68). Doritorii să participe la eveniment sunt rugaţi să contacteze Direcţia Relaţii Publice, la numărul de tel: 201-709. Locurile sunt limitate, iar persoanele vor fi selectate în ordinea solicitărilor făcute din timp. 
Anul acesta se împlinesc 16 ani de la moartea soţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. În noaptea de 29 spre 30 octombrie, maşina în care se deplasau a intrat într-un copac, în apropierea localităţii Coşereni, judeţul Ialomiţa, la o distanţă de 49 de km de capitala României. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău