Organizarea odihnei de vară a elevilor din Chișinău în sezonul estival 2021 conform unui concept nou

   1919

Primăria municipiului Chișinău informează că în sezonul estival 2021, odihna copiilor din capitală va fi organizată doar în baza taberelor cu sejur de zi și la capacitatea de 50% din necesar, având în vedere situația pandemică prin infecția COVID-19. Reieșind din condițiile enunțate, subdiviziunile municipale de profil: Direcția generală educație, tineret și sport, Direcția cultură și Direcția pentru protecția drepturilor copilului au elaborat Conceptul privind odihna copiilor în sezonul estival. Documentul urmează a fi aprobat în această săptămână.

Declarații în acest sens au fost făcute de viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Potrivit viceprimarului, odihna copiilor din capitală, în sezonul estival 2021 va fi constituit din 8 programe subvenționate de APL, inclusiv taberele cu sejur de zi, care vor fi organizate în 12 instituții școlare de învățământ primar și secundar, în care vor fi implicați 940 de copii. Totuși, autorități municipale vor face demersurile necesare, pentru organizarea odihnei elevilor într-o tabără constantă, pentru 118 copii rămași fără îngrijirea părintească, din instituțiile rezidențiale aflate în subordinea municipiului Chișinău.

De asemenea, în incinta a 8 școli cu profil sportiv se prevede organizarea taberelor, iar în cadrul centrelor de creație (instituții extrașcolare), urmează să deschise tabere vocaționale. Totodată, în baza școlilor de artă din subordinea Direcției cultură, vor fi create 3 tabere de profilul respectiv.

Mai mult, în cadrul a 27 de centre comunitare pentru copii și tineri vor fi organizate tabere tematice, iar în baza filialelor Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu", se prevede organizarea sejururilor cu tematica „Provocările verii", dedicate cunoașterii și promovării istoriei și culturii municipiului Chișinău.

Cât privește activitatea Centrului municipal de tineret, aici se prevede organizarea taberelor de vară pentru elevii din Consiliul municipal al elevilor, precum și pentru voluntarii Centrului municipal. 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Citeste cu voce textul selectat WAY Linkuri WAY