Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Organizarea activității instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu infecția COVID-19

Organizarea activității instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu infecția COVID-19

   1726

Primăria municipiului Chișinău informează că activitatea instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2  este organizată în cea mai mare parte cu prezența fizică a elevilor în clase.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

Astfel, 71 de instituții școlare activează conform modelului 1 aprobat de Ministerul  Educației, exclusiv cu prezență fizică. Totodată, 57 de școli studiază după modelul 7, când anumite clase studiază în mod obișnuit (în primul rând cele primare și cele absolvente), iar altele - cu o anumită fluctuație.

În context, e de menționat că în săptămâna curentă, Direcția generală educație va monitoriza activitatea instituțiilor care, deocamdată, nu studiază cu prezență fizică totală, dar au capacitate tehnică de proiect a blocurilor de studii, în vederea identificării soluțiilor pentru organizarea studiului în clase.

Odată cu începerea anului nou de învățământ, echipele mobile organizate la nivel municipal, vor merge în instituții pentru imunizarea angajaților școlari, chiar dacă numărul doritorilor de a se vaccina împotriva infecției COVID a crescut.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a reiterat necesitatea comunicării cu profesorii și personalul auxiliar, în vederea acceptării vaccinării și, respectiv, pentru a securiza procesul educațional. De asemenea, edilul a dat asigurări că niciun angajat din școli și licee nu va avea de suferit, având în vedere rigorile impuse de Minister, vizavi de persoanele nevaccinate, iar municipalitatea va achiziționa teste rapide antigen, pentru depistarea infecției Covid-19.   

Potrivit șefului-adjunct al Direcției generale educație, toate instituțiile școlare din subordine au fost asigurate cu cele necesare în vederea activității în condițiile situației pandemice prin COVID-19.

În prezent în municipiul Chișinău activează 151 de instituții de învățământ, unde studiază 97118 elevi, ceea ce reprezintă cu cca 3400 de copii mai mult față de anul precedent. Informația în acest sens încă se actualizează.