Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O rețea de hipermarketuri din Moldova va oferi produse alimentare persoanelor social - dezavantajate din capitală

   2200

Primăria municipiului Chişinău informează că peste 800 de familii social - dezavantajate din capitală vor beneficia de pachete cu produse alimentare, în contextul situaţiei generate de pandemia COVID-19.

Astfel, circa 10 tone de alimente vor fi distribuite persoanelor în etate, celor cu dezabilităţi şi familiilor social-vulnerabile, beneficiari ai Direcţiei municipale de asistenţă socială şi sănătate (DGASS).

În acest scop, reţeaua de magazine retail s-a alăturat inițiativei Primăriei municipiului Chișinău şi a donat prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia", carduri de cumpărături în valoare de 300 mii de lei.

De asemenea, voluntarii din cadrul Inițiativei Împreună Împotriva COVID-19 alături de asistenții sociali ai DGASS, vor ajuta reprezentanţii Misiunii Sociale „Diaconia", să împacheteze și să repartizeze beneficiarilor pungile cu produse alimentare. 

Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, în această situație de criză, există totuși sentimentul de solidaritate care ne unește pe toți în lupta contra pandemiei. „Mă bucur să văd foarte mulți oameni care contribuie, se implică, nu rămân indiferenți. Vreau să aduc sincere mulțumiri companiei de retail pentru implicare și responsabilitate, echipei Diaconia, care lucrează acum într-un regim inimaginabil, tuturor asistenților și lucrătorilor sociali, care sunt la datorie și grupului de voluntari „Inițiativa Împreună Împotriva COVID- 19", care au dat dovadă de spirit civic și grijă, implicându-se cu toate forțele în ajutorarea oamenilor aflați în dificultate", menționat primarul general.

Amintim că reţeaua de magazine a donat anterior alte 2 milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19. Totodată a oferit și instituțiilor medicale 5000 de seturi de recoltare pentru exudat nazal şi faringian, necesare pentru realizarea testelor de diagnostic a infecţiei cu coronavirus.