Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea preocupată de susținerea în continuare a angajaților din sistemul educațional

   1530

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici a participat la ședința plenară organizată de Consiliul municipal Chișinău al Federației Sindicatului Educației și Științei (CMC FSEȘ), la care au fost abordate problemele din sistemul educațional cu care se confruntă cadrele didactice. 

La eveniment au participat membri de sindicat - cadre didactice, manageri de instituții educaționale, reprezentanții comitetelor sindicale de profil, ai CNSM, precum și responsabili ai Ministerului Educației și Cercetării și Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău etc.

În cadrul reuniunii Angela Cutasevici a menționat importanța imunizării antiCOVID-19 a angajaților din învățământ și a reiterat disponibilitatea Primăriei Chișinău de a acoperi cheltuielile pentru testarea la coronavirus a cadrelor didactice.

La rândul său, Margareta Sârbu, președintele CMC al FSEȘ a mulțumit Primăriei municipiului Chișinău pentru deschidere și conlucrare în susținerea cadrelor didactice, menționând și despre necesitatea majorării salariilor cadrelor didactice, precum și acordarea premiului anual pentru a motiva angajații să rămână în sistem.

În acest context, președintele FSEȘ, Ghenadie Donos a informat participanții că sindicatul de ramură a înaintat repetat revendicările privind modificarea legii bugetului de stat, majorarea valorii de referință în conformitate cu prognoza valorilor de referință elaborate de Ministerul Finanțelor al RM până în anul 2026 și alte propuneri.

E de menționat că plenara Consiliului municipal al FSEȘ s-a desfășurat în perioada 1-2 octombrie și s-a finalizat cu un șir de revendicări care vor fi înaintate APL și APC.