Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea investighează incidentul produs la şantierul de construcţie din str. Drumul Viilor, 38

   2299

Până la 31 ianuarie curent, vor fi făcute publice toate motivele şi cauzele incidentului ce s-au produs, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie curent, la şantierul din str. Drumul Viilor, 38, când s-au prăbuşit mai mulţi piloţi din componenţa peretelui de sprijin a unei construcţii.

După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie viceprimarul Mihai Furtună, până acum s-a constatat că unul din motivele prăbuşirii sunt alunecările de teren, care au fost provocate de scurgerea apelor freatice, dar şi din cauza acumulării apelor din topirea zăpezii. Furtună a mai comunicat că blocul locativ de pe str. Drumul Viilor, 40 nu a fost afectat şi că locatarii au revenit în apartamentele lor, după ce săptămâna trecută au fost evacuaţi. De asemenea, blocul locativ a fost reconectat la apă potabilă, gaz, energie termică şi electrică.

La rândul său, viceprimarul Nistor Grozavu, responsabil de domeniul arhitectură şi urbanism, a menţionat că iniţial este necesară consolidarea peretelui de sprijin. Nistor Grozavu a spus că îi va convoca într-o şedinţă pe proiectanţii obiectivului, pentru a examina dacă nu au fost admise careva erori în timpul proiectării sau dacă acel incident putea fi preîntâmpinat de către antreprenor.

               Direcţia Relaţii Publice a                   28.01.2008

               Primăriei mun. Chişinău