Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie – 161 de ani de la înființare

   284

Primăria Municipiului Chișinău adresează felicitări Societății de Cruce Roșie din Republica Moldova cu ocazia aniversării şi mulţumeşte pentru sprijinul şi ajutorul acordat chişinăuienilor.

APL Chișinău și Societatea de Cruce Roșie şi-au consolidat eforturile în perioadele de criză: COVID-19, criza refugiaţilor din Ucraina etc., iar la orice apel din partea municipalității, răspunsul lor a fost afirmativ.

La aniversarea a 161 de ani de la înființarea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cu sprijinul Primăriei Municipiului Chișinău, pe parcursul întregii zile de 8 mai, strada Pietonală „Eugen Doga”, a fost transformată într-un loc cu activități, menite să promoveze valorile umanitare și să ofere informații vitale comunității.

Astfel, în corturile amplasate pe Pietonală, au fost prezentate demonstrații de prim-ajutor, printre care: măsurarea tensiunii arteriale, sesiuni de donare voluntară de sânge, precum și alte activități educative, inclusiv ABC-ul etichetelor și multe altele.

De asemenea, în parteneriat cu Asociația Sporter, a fost organizat un maraton simbolic pe o distanță de 2 kilometri pe Aleea din str. Grigore Vieru.

Un moment deosebit al serii va fi concertul dedicat Zilei Mondiale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Acesta va începe la ora 18:00, iar în scenă vor urca Dara, Magnat & Feoctist, alături de DJ Alex Bivol.

Această sărbătoare oferă cetățenilor oportunitatea de a reflecta asupra valorilor umane și îi încurajează să fie solidari în lupta pentru un viitor mai bun.

Primăria Municipiului Chișinău este onorată să fie partenerul acestui eveniment de importanță vitală, iar împreună cu Societatea de Cruce Roșie Moldova, ne angajăm să continuăm să susținem aceste inițiative umanitare.