Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mesajul Primarului General, Ion Ceban, cu ocazia Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală

   759

Dragi colegi din Administrația Publică Locală!

Vă felicit și vă mulțumesc pentru implicarea Dumneavoastră și munca depusă pentru comunitate și în interesul cetățenilor.

De fiecare dintre Dvs. depinde dezvoltarea localităților Republicii Moldova, iar de acest factor depinde dacă cetățenii noștri rămân să locuiască acasă, alături de cei dragi.

Calea noastră anunțată trebuie să fie sigură și determinată, fără a fi divizați și împărțiți.

Știu cât este de complicat să facem față tuturor provocărilor și îmi pare rău că tot mai puțini specialiști doresc să muncească în APL, din cauza salariilor mici, a birocrației excesive, dar și a imixtiunii autorităților centrale în treburile APL-urilor.

Despre autonomia locală, dar și despre descentralizarea localităților, continuă să se vorbească frumos în discursuri, cu teorii ale conspirației de la tribune, de la televizor și în campaniile electorale.

Este timpul să dăm dovadă de maturitate politică, să învățăm din experiența partenerilor și să implementăm cât mai multe proiecte în beneficiul cetățenilor.

Apelul meu către autoritățile centrale este să nu faceți presiuni asupra Administrațiilor Publice Locale, acolo conducătorii au fost aleși de oameni, iar de la ei cer rezultate locuitorii, până voi faceți politici și strategii.

Este umilitor pentru toți reprezentanții din Administrațiile Publice Locale să audă discursuri triumfaliste de la tribună, după care se întorc în realitățile dure ale localităților noastre.

Dragi colegi, putere tuturor și să rezistăm tuturor derapajelor care au loc în prezent!