Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Limitarea circulației autocamioanelor de mare tonaj pe străzile din capitală, în zilele cu temperaturi caniculare

   909

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada cu temperaturi caniculare, de peste 30ºC, în intervalul orelor: 08:00-21:00, se interzice circulația autocamioanelor cu masa maximă autorizată de peste 20 de tone, pe străzile din capitală cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, pentru a evita deteriorarea carosabilului.

Măsura enunțată a fost aprobată de către Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău, prin decizia nr. 3 din 25 iulie 2023.

Restricțiile instituite nu se referă la mijloacele de transport de călători, de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, unitățile implicate în intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transportului de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate în activități de întreținere și reabilitare a drumurilor.

Direcția generală mobilitate urbană, în comun cu ÎM Regia „Exdrupo”, vor instala indicatoarele rutiere necesare.

Potrivit aceleiași decizii a CSE a municipiului Chișinău, se atenționează agenții economici din domeniul construcțiilor privind interdicția circulației pe perioada caniculară a utilajelor și camioanelor ce deservesc șantierele din municipiul Chișinău.

Serviciile municipale de profil vor monitoriza respectarea restricțiilor impuse și, după caz, vor sesiza organele competente.

Inspectoratul Național de Securitate Publică, în comun cu Agenția Națională a Transportului Auto va asigura controlul asupra circulației mijloacelor de transport cu masa de peste 20 de tone, având în vedere restricțiile impuse de APL Chișinău.