Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Infracţiune comisă în incinta primăriei Chişinău

   2029

Noaptea trecută, persoane necunoscute au pătruns în incinta sediului Primăriei municipiului Chişinău şi au schimbat lacătele birourilor nr. 44, 46, 47 şi 48. Este vorba de biroul şi anticamera viceprimarului Mihai Furtună, care se află în concediu, şi a doi consilieri ai primarului de Chişinău. Acest fapt a fost constatat în dimineaţa zilei de către funcţionarii care au venit la serviciu şi nu au avut acces la locul de muncă. Birourile respective au fost solicitate anterior de către Eduard Muşuc pentru aparatul Consiliului municipal Chişinău. 


 


Primarul general Dorin Chirtoacă a calificat incidentul drept o infracţiune şi a sesizat Procuratura municipiului Chişinău. El a solicitat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate în acest caz, în conformitate cu legislaţia în vigoare. De asemenea, la ora 9.00, primarul general a anunţat poliţia despre acest caz, prin intermediul serviciului „902”. Însă, la ora 9.30 cei 4 poliţişti care au venit să investigheze cazul au refuzat să facă cercetări şi au plecat fără să facă declaraţii. La ora 11.00, colaboratorii Ministerului de Interne au revenit pentru a investiga cazul. 


 


Primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat explicaţii şi Serviciului Pază de Stat, care asigură securitatea sediului primăriei municipiului Chişinău. Poliţistul de serviciu declară că nu cunoaşte cine a schimbat lacătul la birouri pe parcursul nopţii. Conform contractului, Primăria municipiului Chişinău achită lunar câte 14.303 lei şi 28 de bani pentru serviciile de securitate a întregului imobil. În acelaşi timp, responsabilii de la Serviciul Pază de Stat au prezentat încă un contract pentru asigurarea securităţii celor 4 birouri din primărie, în valoare de 16.416 lei lunar. Acest contract a fost încheiat recent între Serviciul Pază de Stat şi Aparatul preşedintelui Consiliului municipal Chişinău. 


 


În legătură cu acest incident, primarul general a declarat că imobilul de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83, aparţine Primăriei municipiului Chişinău, fiind înregistrat la Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău. 


 


Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=2FxbmTh25hA


 


Direcţia relaţii publice,


Primăria mun. Chişinău