Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Executivul municipal va cere revizuirea regulamentului de acordare a compensaţiilor nominative pentru agentul termic

   1932

Primăria va solicita Consiliului municipal Chişinău să revizuiască regulamentul de acordare a compensaţiilor nominative pentru agentul termic. Despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care apreciază regulamentul drept unul nefuncţional, atâta timp cât nu are acoperire financiară.
Potrivit lui Dorin Chirtoacă, primăria va cere să fie stabilită sursa de acoperire financiară, să fie eliminată discriminarea dintre consumatorii din oraş şi cei suburbii şi să fie stabilită o proporţie de compensare pe care municipiul să o poată suporta financiar. De asemenea, se va propune ca solicitanţii de compensaţii să depună dosarele la subdiviziunile de sector ale direcţiilor generale de asistenţă socială, şi nu la preturi, conform Legii privind asistenţa socială.
În situaţia în care nu vor fi operate modificările respective, regulamentul va fi aplicat pe măsura posibilităţilor, a anunţat Dorin Chirtoacă. De asemenea, primarul general a subliniat că iniţial s-a propus un regulament logic şi real, care reducea în jumătate cheltuielile municipalităţii în acest scop. „CMC a întors însă regulamentul împotriva scopului propus”, a relatat edilul, opinând că „de fapt, fracţiunile PCRM, PPCD, PSD, PUM şi consilierul Valerii Climenco continuă scenariul de blocare financiară a Primăriei”. 
Potrivit calculelor Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, în cazul în care va fi aplicat  regulamentul aprobat de CMC, suma necesară pentru acordarea compensaţiilor este de aproximativ 1 miliard de lei. Până acum, pentru compensarea plăţilor la termoficare pentru toată populaţia din municipiu din bugetul municipal se alocau 330 milioane lei. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău