Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Informațiile privind eventuale percheziții la IMSP SCM „Sfânta Treime” sunt false

   1471

Primăria municipiul Chișinău vine cu precizări în contextul informațiilor apărute luni dimineață în spațiul public, referitor la eventuale percheziții cu mascați la IMSP SCM „Sfânta Treime", într-un dosar cu certificate de vaccinare false.

Astfel, informăm că la instituția medicală enunțată nu au avut loc niciun fel de percheziții, toți vicedirectorii se află la muncă și activitatea spitalului se desfășoară în regim obișnuit. Aceeași situație este și la Centrul Municipal de Vaccinare, unde ziua de muncă se desfășoară în liniște.

În legătură cu acest caz, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat dezmințire publică. Totodată, edilul a precizat că de fapt, verificări au avut loc la AMT Râșcani, dar nu a fost reținut nimeni, nu au fost prezentate probe, nu au fost depistați bani etc.

Potrivit lui Ion Ceban, ilegalitățile cu certificate false de vaccinare nu pot fi tolerate, iar cei care se fac vinovați - să fie pedepsiți. „Nu vom tolera asemenea cazuri, iar acuzațiile trebuie să vină cu elemente probatorii credibile", a mai declarat Primarul.