Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O nouă rundă de discuții publice pe marginea Proiectului Strategiei de dezvoltare durabilă socio-economică a teritoriului municipiului Chișinău (VIDEO)

   1479

Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare a desfășurat o nouă rundă de discuții pe marginea prezentării Proiectului Strategiei de dezvoltare durabilă socio-economică a teritoriului municipiului Chișinău. De această dată, experții din cadrul Asociației „Masterʼs Plan” (Federația Rusă), autorii proiectului, au abordat alte două componente de bază ale documentului.

Acestea se referă la formarea identității noi a Chișinăului, precum și dezvoltarea sectoarelor istorico-cultural și de turism ce are drept scop valorificarea potenţialului turistic al capitalei.

La discuțiile desfășurate în regim online, pe platforma ZOOM, au participat viceprimarii capitalei, managerii subdiviziunilor structurale ale Primăriei Chișinău și experți în domeniu.  

În cadrul evenimentului reprezentanții Executivului Primăriei au îndemnat persoanele interesate, experți în domeniu, precum și asociațiile de profil, să participe activ la înaintarea recomandărilor pentru definitivarea documentului care va contribui la dezvoltarea orașului, inclusiv la elaborarea Planului Urbanistic General al capitalei.

Totodată, pentru definitivarea documentului, municipalitatea a inițiat procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare a turismului în municipiul Chișinău, cu sprijinul ANTRIM care oferă asistență și consultanță în acest sens.

Strategia de dezvoltare durabilă socio-economică a teritoriului municipiului Chișinău este elaborată de experții companiilor „Master's Plan", „Cushman & Wakefield", cu suportul Fundației „Centrul pentru Dezvoltare a Chișinăului" și are scopul de a stabili viziunea și prioritățile de dezvoltare a capitalei pe o perioadă îndelungată de timp.