Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Încheierea sezonului de încălzire

   2754

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus încheierea sezonului de încălzire în municipiul Chişinău, începând cu ziua de vineri, 25 martie a.c. Decizia vine după ce mai mult de 3 zile la rând au fost înregistrate temperaturi medii de peste 8 ºC. 

În conformitate cu prevederile dispoziţiei primarului general, SA „Termocom" a început deja debranşarea consumatorilor de la sistemul centralizat de termoficare. În acelaşi timp, consumatorii vor fi asiguraţi în continuare  cu apă caldă.

De menţionat că sezonul termic 2010 - 2011 a început la 8 octombrie 2010. Pentru perioada de încălzire, municipalitatea a acordat compensaţii la peste 34 mii de familii din capitală şi din localităţile suburbane.

Primăria Chişinău acordă compensaţii la încălzire familiilor cu venituri mici, ale căror venituri lunare pe membru de familie nu depăşeşte suma de 1450 lei şi pensionarilor pentru limită de vârstă, a căror pensii sunt mai mici decât minimul de existenţă. Mărimea compensaţiei pentru consumul de agentul termic constituie 40 la sută din costul facturii respective. În cazul gospodăriilor rurale, se acordă câte 250 lei lunar pe toată durata sezonului rece, pentru achiziţionarea de lemne şi cărbune.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău