Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău au fost organizate aplicaţii la protecţia civilă

   3913

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, preşedinte al Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale, a participat astăzi la aplicaţiile de protecţie civilă, care s-au desfăşurat în toate sectoarele capitalei.

În acest sens, în dimineaţa zilei au fost incluse sirenele, care s-au auzit la nivelul întregului oraş. După care, la Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrân, 42/1, a fost organizată o aplicaţie demonstrativă, pentru lichidarea consecinţelor unui seism cu magnitudinea de 7,5 Grade, dar şi  lichidarea unui incendiu de proporţii. Ulterior, a fost imitat un exerciţiu practic, ce presupune producerea unui accident cu scurgere de clor.

De asemenea, au fost verificaţi în privinţa pregătirii pentru a interveni în cazul unui eventual incendiu angajaţii întreprinderilor din sistemul termo-energetic, fiind organizate aplicaţii pe teritoriul CET-1. Ulterior, pe teritoriul SC „Stag Textile Industry" SA s-au desfăşurat exerciţii practice pentru lichidarea consecinţelor unui seism, executarea lucrărilor de salvare-deblocare, stingere a incendiilor, acordarea primului ajutor medical şi transportarea sinistraţilor. Ziua s-a încheiat cu un alt exerciţiu practic, care presupunea simularea unui focar de gripă aviară şi intervenţia serviciilor în acest sens, în satul Truşeni, localitate din componenţa municipiului Chişinău.

Tot în Truşeni, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a convocat şedinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale, pentru a face bilanţul aplicaţiilor civile. Edilul Chişinăului a apreciat înalt pregătirea specialiştilor de la Serviciul protecţiei civile, menţionând că exerciţiile practice au demonstrat încă o dată că autorităţile capitalei sunt pregătite pentru a interveni în cazul situaţiilor excepţionale.     

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău