(Video) La Chișinău a avut loc tradiționalul Forum al Tinerilor

   464

Duminică, 26 mai, curent, în capitală s-a desfășurat tradiționalul Forum Municipal al Tinerilor. Evenimentul are loc anual și a reunit  tinerii activi din capitală.

Seara s-a încheiat cu un concert excepțional susținut de Satoshi, în Grădina Digital Park din str. Mihai Viteazul, 15. 

Totodată, în cadrul reuniunii tinerilor a avut loc înmânarea Certificatelor de grant pentru organizațiile de tineret câștigătoare în cadrul Programului Municipal de Granturi pentru Organizații de Tineret, ediția 2024.

La deschiderea forumului, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că pentru actuala ediție colegii de la Centrul Municipal de Tineret au înregistrat multiple solicitări din partea tinerilor interesați de a participa la acest eveniment tradițional.

„Sunt onorat să văd că tot mai mulți tineri vin la Centrele noastre de tineret și felicit, pe această cale, colegii mei din aripa tânără care au consemnat deja 5 ani de activitate în acest domeniu. Am reușit, în timp, să creștem enorm capacitatea și posibilitatea de a fi alături de un număr tot mai mare de tineri odată cu fondarea și modernizarea celor 5 centre municipale de tineret, prin diverse servicii acordate beneficiarilor”, a conchis Ion Ceban.

Forumul Municipal al Tinerilor are drept scop identificarea soluțiilor și acțiunilor necesare pentru o dezvoltare eficientă a sectorului de tineret.

Obiectivele forumului:

Prezentarea rezultatelor sondajului sociologic cu participarea tinerilor în vederea identificării necesităților, aspirațiilor și dificultăților cu care se confruntă tinerii din municipiul Chișinău;

Prioritizarea obiectivelor și identificarea soluțiilor pentru rezolvarea provocărilor, elaborarea și aprobarea unei rezoluții cu privire la provocările și soluțiile identificate;

Responsabilizarea tinerilor în scopul implicării active în elaborarea și implementarea politicilor publice în domeniu.