Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elevii din municipiul Chișinău revin de luni la școală cu prezență fizică

   1344

De luni, 7 februarie 2022, elevii din municipiul Chișinău revin, la lecții cu prezență fizică, toate clasele, începând de la învățământul primar și până la cel liceal. O decizie în acest sens a fost aprobată unanim de Comisia pentru situații excepționale a Municipiului Chișinău și Comisia extraordinară pentru sănătate publică a municipiului Chișinău, întrunite joi în ședință comună.

Specialiștii din sănătate au informat că pe parcursul ultimei săptămâni incidența îmbolnăvirilor cu infecția COVID-19 depistate zilnic este în scădere, atât la adulți, cât și la copii, iar situația minorilor de vârstă școlară este și mai favorabilă. Astfel s-a decis revenirea elevilor la lecții, în condițiile când, potrivit specialiștilor, calitatea studiilor cu prezență fizică este net superioară față de cele la distanță.

De asemenea, Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău va face o solicitare către Guvern și Parlament, în sensul compensării din sursele bugetului de stat a cheltuielilor suportate de municipalitate în urma scumpirilor prețurilor la gaze, agent termic, combustibil și alte servicii. Primarul General, Ion Ceban, a precizat că la nivel de administrație municipală aceste cheltuieli sunt de 312 milioane de lei, surse care nu au fost prevăzute în bugetul pentru anul curent.

Primarul General a ținut să remarce că un demers similar va pregăti și Congresul Autorităților Locale (CALM), pentru toate primăriile din republică, deoarece problemele sunt comune pentru toate autoritățile locale, iar multe administrații locale nu au posibilitatea să achite respectivele diferențe de cheltuieli.