Lucrări de reabilitare a infrastructurii pietonale din capitală

   1325

Primăria municipiului Chișinău informează că au fost reluate lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe strada M. Drăgan, sectorul Ciocana, începute la sfârșitul anului trecut. În prezent, antreprenorul desemnat execută lucrări de montare a bordurilor și amenajarea perimetrului de trotuar.

Anterior, pe această stradă, au fost reabilitate alte porțiuni ale căilor pietonale, de pe cele mai avariate tronsoane sau unde acestea lipseau.

Tot în sectorul Ciocana, se desfășoară lucrări de reabilitare a trotuarului pe partea dreaptă a carosabilului de pe str. Igor Vieru, tronsonul str. Mihail Sadoveanu - bd. Mircea cel Bătrân. Iar la finele anului 2021, pe aceiași stradă a fost finisată asfaltarea trotuarului pe sensul opus.

De asemenea, în sectorul Buiucani, continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor din str. Liviu Deleanu, în perimetrul str. N. Costin - str. Alba Iulia. În prezent, se execută lucrări care presupun: aplicarea pavajului pietonal, instalarea mobilierului urban, amenajarea pistelor pentru biciclişti și a locurilor de parcare auto, modernizarea iluminatului public, precum şi amenajarea spaţiului verde în perimetrul obiectivului.

În anul 2021, în cadrul primei etape de lucrări pe str. Liviu Deleanu, după evacuarea gheretelor de comerț stradal, a fost reabilitat trotuarul pe tronsonul str. Șos. Balcani - str. N. Costin.

Costul total al proiectului este de 4,3 mil. lei, surse alocate din bugetul municipal.

E de menționat că aceste lucrări fac parte din proiectele tranzitorii demarate în anul 2021. După finalizarea acestora, vor fi inițiate proiectele planificate pentru anul curent.

În perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare a trotuarelor pe str. Kiev, pe ambele sensuri de circulație. Totodată, au fost încheiate licitațiile privind reparația curentă a acceselor pietonale și a trotuarelor din sectoarele Centru și Botanica, iar activitățile pe șantiere vor fi inițiate începând cu luna martie, curent.