Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Construcţia din bd. Renaşterii, 26 provoacă nemulţumirea locatarilor din zonă

   2812

Deşi autorităţile locale au dispus, la începutul lunii noiembrie trecut, sistarea lucrărilor de construcţie a obiectivului de menire social-culturală din bd. Renaşterii, 26, în acest sens fiind sistate valabilitatea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire eliberate Firmei „Amtarex şi Co" SRL, Curtea de Apel Chişinău a anulat dispoziţia primarului general. În plus, săptămâna trecută au început lucrările de construcţie a obiectivului, fapt care a provocat nemulţumirea locatarilor din zonă, aceştia exprimându-şi dezacordul prin acţiuni de protest.

În cadrul şedinţei operative de la primărie, Gheorghe Răilean, şeful Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţie a informat că autorizaţia de construire a fost suspendată. Potrivit funcţionarului, s-a stabilit că beneficiarul a obţinut autorizaţia în baza materialelor pentru construcţia unui alt obiectiv, din bd. Renaşterii, 29. Instanţa de judecată n-a ţinut cont, însă, de aceste circumstanţe.

La rândul său, pretorul sectorului Râşcani, Mihai Cârlig, a afirmat că săptămâna trecută, în legătură cu demararea lucrărilor de construcţie, locatarii din bd. Renaşterii au desfăşurat acţiuni de protest, blocând chiar şi strada. Astăzi urmează ca responsabilii din cadrul Preturii Râşcani să aibă discuţii cu reprezentanţii firmei „Amtarex şi Co" SRL pe marginea construcţiei.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă le-a solicitat factorilor responsabili să prezinte toate aceste probe în cadrul şedinţei de judecată, dosarul urmând a fi examinat de către Curtea Supremă de Justiţie. De asemenea, edilul Chişinăului s-a pronunţat pentru ca în toate cazurile când urmează să înceapă o construcţie, să se ţină cont şi de opinia locatarilor.

 

Direcţia Relaţii Publice a               28.01.2008

Primăriei mun. Chişinău