Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Summit-ul Școlar Moldo - American „Conectați prin știință”.

   211

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 27 aprilie, curent, în capitală a avut loc Summit-ul Școlar Moldo - American, cu genericul: „Conectați prin știință”.

În cadrul evenimentului care s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Ion și Doina Aldea Teodorovici” din capitală, au fost prezentate cele mai de succes inițiative școlare STEM/STEAM din Chișinău și Carolina de Nord.

Activitatea a fost organizat de Direcția generală educație, tineret și sport în parteneriat cu Academia Tinerilor Oameni de Știință din Carolina de Nord, SUA.

Astfel, 100 de elevi talentați și 25 de cadre didactice din Chișinău și Wilmington, America, și-au prezentat, în premieră, invențiile școlare STEAM, în cadrul primei ediții a Summitului Școlar Moldo-American.

Participanții au prezentat mai multe inițiative școlare, abordând teme, precum: încălzirea globală, sustenabilitatea urbană și protejarea mediului înconjurător.

Prezent la eveniment, viceprimarul Angela Cutasevici a declarat că acest Summit va intra în istorie, deoarece tinerii din Republica Moldova și America, prin colaborare și știință, s-au conectat la știință, oferind umanității soluții pentru problemele cu care se confruntă zilnic.

La fel, în cadrul Summitului, expertul australian-american Rob Condon, doctor în oceanologie și științe, directorul executiv al ONG-ului „Academia Tânărului Om de Știință” din Wilmington, Carolina de Nord, SUA a prezentat colaborarea cu elevii noștri pe diverse inițiative STEAM, desfășurată timp de patru luni, de doua ori pe săptămână, online și cu prezență fizică, la Centrul cultural „America House Chișinău”, cu titlul ”Science Connects US” / „Contectați Prin Știință”.

Menționăm că, elevii moldoveni care au participat la proiectul colaborativ cu elevii din SUA sunt de la instituțiile: LT ,,Spiru Haret”, LT. ,,N.Sulac”, LT ,,Mihai Viteazul”, LT ,,Onisifor Ghibu”, LT ,,Vasile Alecsandri”, LT ,,D.Alighieri”, LT “Stefan cel Mare”, LT ,,Hyperion”, LT ,,OLIMP”, LT ,,Ion Creanga” și LT ,,Academia Copiilor”.

Cele mai reușite proiecte implementate au fost premiate.